Hortobágy Angus termékek

SZÁLLÍTÁS

A húsokat (húpogácsa, jalepano-cheddar kolbász) hűtött, vákuumozott kiszerelésben, hűtőtasakkal csomagoljuk, hogy megőrizzék friss ízeiket, szaftosságukat és hogy biztonságosan szállíthassuk őket. A szállítási távolságtól függően a húskészítmények hűtve, vagy fagyasztva érkeznek. Amennyiben fagyasztott állapotban érkeznek, fogyasztás előtt pár órával szobahúmérsékleten, vagy fogyasztás előtt egy nappal engedje ki hűtőszekrényben.

HŰTÉS, TÁROLÁS

A doboz átvétele után az élelmiszereket a lehető leghamarabb tedd a hűtőbe. A frissesség és a nedvesség megőrzése érdekében a húsok hűtőszekrényben, 3-4 fokon, lezárt vákuum csomagolásban 7-10 napig, mélyhűtőben -18 fokon, a termék cimkéjén jelzett időpontig tárolhatóak.

ELKÉSZÍTÉS, REGENERÁLÁSA

A hamburger elkészítés

  1. A kiengedett húspogácsát – lehetőségtől függően – kis vajon serpenyőben 200 fokon, vagy gáz-, illetve faszenes grillen sózva borsozva, oldalanként 3-4 percig süssed.
  2. Jótanács: A lehető legjobb szaftosság megörzése érdekében a sütés után 2-3 percet a húsokat félre téve pár percet pihentessed

Jalepano – Cheddar kolbász elkészítése

Elektromos sütőben: Beletesszük a kolbászokat a tepsibe, éppen annyi vizet öntünk alájuk, hogy csak 3-4 mm víz legyen a tepsiben, és még csak egy picit átmelegített, max 100 fokos sütőbe rakjuk a tepsit. 180-190 fokos legyen a sütő sütéskor így kb. 30-35 perc alatt maximum kétszer megfordítva pirosra sül a kolbász.
Célszerű alufóliát tenni a tepsire, hogy ne fröccsenjen szét a zsír. Az alufóliát a sütés utolsó 10 percében vegyük csak le róla.

BBQ sütőben: Rácsra téve, vagy lógatva, 110 fokon kb. 45-50 percet sütve érhetjük el a legtökéletesebb (enyhén füstös, szaftos, de roppanós) eredményt!