A húspogácsa és a jalepano-cheddar kolbász a Hortobágyi Nemzeti Park területén, szabadon tartott, szálas takarmányon etetett, Hortobágy Angus márháiból feldolgozott 100 % Angus húsból készülnek.
A Hortobágy Angus – Zuzmo BBQ kollab BBQ technikával készült jalepano-cheddar kolbásszal már semmi dolgod, csak egy serpenyőben kicsit megmelegíted és már tálalhatod is.
A bucikat, saját nevelésű madre kovászából Stiller Tamás egri séf, a szószokat pedig a ZuzmÓ! BBQ recept Chiliyard kisüzemében készült.
A roppanós, savanyított jalepano paprika a Chiliyard finomsága, mely tökéletes kiegészítője a burgereknek és kiváló savanyúságként szolgál a BBQ kolbászokhoz is.
A Hortobágy Angus elvei szerint marháikat szabadon, stresszmentes körülmények között tartják a Hortobágyi Nemzeti Park területén, szálas takarmányon. A hizlaldában állataik kizárólag GMO mentes tápot kapnak és mindennemű hormonkezelést, káros beavatkozást elutasítanak. A marhákat a kíméletes tartás és a húsminőségi szempontokat szem előtt tartva stresszmentes körülmények között tartják és vágják.
Az állataik általában 20-22 hónapos kor előtt nem kerülnek levágásra, így biztosítják a megfelelő érettséget a sok vizet tartalmazó – ma sok helyen megszokott – korai vágások eredményével szemben.
Húsaikat saját magukk által megrendelt laborvizsgálatok által bizonyítottan kiemelkedően magas A, D és B6, B12 vitamin, magnézium, cink, vas és kálium tartalommal bírnak.
- 140 grammos Hortobágy angus húspogácsa (6 db, kettesével csomagolva)
- 15 dkg jalepano-cheddar Angus BBQ kolbász (2 db)
- kovászos buci (6 db)
- cheddar sajt (6 db)
- 1 palack Zuzmó! Edition BBQ szósz (200 ml)
- Extra roppanós, savanyított jalepano paprika (enyhén csípős)
A doboz átvétele után az élelmiszereket a lehető leghamarabb tedd a hűtőbe. A frissesség és a nedvesség megőrzése érdekében a húsok hűtőszekrényben, 3-4 fokon, lezárt vákuum csomagolásban 7-10 napig, mélyhűtőben -18 fokon, a termék cimkéjén jelzett időpontig tárolhatóak.
Hamburger elkészítése:
- A kiengedett húspogácsát – lehetőségtől függően – kis vajon serpenyőben 200 fokon, vagy gáz-, illetve faszenes grillen sózva borsozva, oldalanként 3-4 percig süssed.
- Jótanács: A lehető legjobb szaftosság megörzése érdekében a sütés után 2-3 percet a húsokat félre téve pár percet pihentessed
Jalepano-Cheddar kolbász elkészítése:
Elektromos sütőben: Beletesszük a kolbászokat a tepsibe, éppen annyi vizet öntünk alájuk, hogy csak 3-4 mm víz legyen a tepsiben, és még csak egy picit átmelegített, max 100 fokos sütőbe rakjuk a tepsit. 180-190 fokos legyen a sütő sütéskor így kb. 30-35 perc alatt maximum kétszer megfordítva pirosra sül a kolbász.
Célszerű alufóliát tenni a tepsire, hogy ne fröccsenjen szét a zsír. Az alufóliát a sütés utolsó 10 percében vegyük csak le róla.
BBQ sütőben: Rácsra téve, vagy lógatva, 110 fokon kb. 45-50 percet sütve érhetjük el a legtökéletesebb (enyhén füstös, szaftos, de roppanós) eredményt!